Puma, Simche en Itzik

“Tuf-Tuf is in ons gezin altijd een begrip gebleven.”

Puma, Simche en Itzik

Simche kwam als kind regelmatig bij Tuf-Tuf om speelgoed te lenen voor haar meervoudig beperkte broer Itzik. Sinds kort steunt ze Tuf-Tuf als Vriend.
“In 1983 verhuisden wij met het gezin van Amsterdam naar Utrecht. Op dat moment was mijn broer Itzik nog een baby’tje en er was totaal niet duidelijk wat er met hem aan de hand was. Een cliëntondersteuner heeft mijn ouders op weg geholpen en gewezen op Tuf-Tuf. We wisten toen nog niet hoe de motorische ontwikkeling van mijn broer zou verlopen en via de speelotheek konden we aangepast speelgoed uitproberen.
Ik kan me als de dag van vandaag herinneren dat een bezoek aan Tuf-Tuf echt een uitje voor het hele gezin was! Het aanbod was gigantisch, daar was ik als kind altijd erg van onder de indruk. Daarnaast voelde ik dat de speelotheek mijn ouders hielp in de zoektocht naar hoe ze mijn broer konden ondersteunen in zijn ontwikkeling. Tuf-Tuf is daarom altijd een begrip gebleven in ons gezin.
Ik ben nog steeds ontzettend enthousiast over de speelotheek. Aangepast speelgoed is ontzettend kostbaar en voor kinderen met een ontwikkelachterstand is het vaak moeilijk in te schatten welk speelgoed bij hen past. De speelotheek maakt het mogelijk om naar hartelust speelgoed uit te proberen. Dit maakt het ook voor minder welvarende gezinnen mogelijk om geschikt speelgoed in huis te halen. En daarnaast is naar Tuf-Tuf gaan gewoon heel erg leuk! Je komt in aanraking met zo veel en zo divers speelgoed. In één woord: fantastisch.”