Spelen is leuk en leerzaam

Spelen is leren. Door te spelen oefenen kinderen hun motoriek, taal en sociale vaardigheden. Spelen prikkelt hun zintuigen en stimuleert hun fantasie. Juist voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand is spelen extra belangrijk, maar het is vaak moeilijk om geschikt en passend speelgoed te vinden.
Tuf-Tuf heeft een grote collectie speelgoed die speciaal voor is geselecteerd voor kinderen met een beperking of ontwikkelingsachterstand. Denk aan: schakelspeelgoed, snoezelmateriaal, senseopatisch materiaal, ontwikkelingsmateriaal en hulpmiddelen voor fysiotherapie, ergotherapie en logopedie.
Bij Tuf-Tuf kun je (duur) speelgoed uitproberen, speelgoed lenen dat past bij de ontwikkelingsleeftijd van je kind en telkens iets lenen dat het kind opnieuw uitdaagt.

Voor wie is Tuf-Tuf bedoeld?

Tuf-Tuf is er voor alle kinderen die zich anders of langzamer ontwikkelen dan de meeste kinderen. Bijvoorbeeld als je kind later praat, kruipt of loopt dan andere kinderen van dezelfde leeftijd. Bij Tuf-Tuf leen je speelgoed en hulpmiddelen die de ontwikkeling van jouw kind ondersteunen en stimuleren.
Tuf-Tuf heeft veel aangepast speelgoed en snoezelmateriaal voor kinderen met een beperking, of ontwikkelingsachterstand. Dus bijvoorbeeld kinderen met een chronische ziekte, emb-kinderen en kinderen met het syndroom van Down, cp, autisme, slechtziendheid of slechthorendheid, een achterstand in de spraak- of taalontwikkeling (zoals TOS). Broertjes en zusjes mogen natuurlijk ook speelgoed lenen bij Tuf-Tuf.
Daarnaast kunnen scholen en organisaties die zorg bieden aan de kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking, lid worden van Tuf-Tuf.

Waarom een speelotheek?

Het kan lastig zijn om voor een kind met een beperking of ontwikkelingsachterstand geschikt speelgoed te vinden, bijvoorbeeld omdat je kind niet kan zitten of spastisch is, of omdat het snel overprikkeld is of juist veel prikkels nodig heeft.
– De speel-o-theek heeft een heel breed aanbod. Zo vind je altijd wel iets dat past bij jouw kind.
– Je kunt speelgoed uitproberen, voordat je het zelf aanschaft.
– Het is ook handig om speelgoed te lenen dat je niet lang nodig zult hebben.
– Ook kun je telkens iets nieuws lenen dat je kind opnieuw prikkelt en stimuleert.
– En niet te vergeten: het is altijd een feestje om nieuw speelgoed uit te zoeken!

Tuf-Tuf is niet duur

Tuf-Tuf wil dat alle kinderen kunnen spelen met speelgoed dat passend en geschikt is. Maar aangepast speelgoed kan best duur zijn.

Gelukkig is speelgoed lenen niet duur. Een abonnement heb je al vanaf 22 euro.

Zo is leuk en leerzaam speelgoed voor iedereen beschikbaar.