“Mijn dochter is soms echt uitgekeken op het speelgoed thuis. Tuf-Tuf is een uitkomst.”

Willemieke Buijze leent speelgoed voor haar dochter Jony.

Mijn dochter ontwikkelt zich langzamer dan de meeste andere kinderen. Daardoor blijft ze langer in dezelfde ontwikkelingsfase. Op een gegeven moment is ze echt uitgekeken op het speelgoed dat we thuis hebben. Maar ik wil haar blijven prikkelen en uitdagen. Tuf-Tuf heeft een grote variatie aan speelgoed dat past bij een bepaalde ontwikkelingsfase. Ik kan dus telkens iets anders lenen waarmee ik haar kan stimuleren. Bovendien kan ik ook iets aanbieden wat misschien nog net te moeilijk is. Gewoon om te kijken of ze daarmee al iets kan. Op die manier kan ik haar mogelijkheden ontdekken zonder van alles te moeten aanschaffen. 

“Bij Tuf-Tuf vinden ouders altijd iets dat aansluit bij de motorische ontwikkeling van het kind.”

Kinderfysiotherapeut Dorien Nauta van Fysiotherapie Lutmers.

Als kinderfysiotherapeut wil je graag dat kinderen thuis kunnen oefenen. Het is dan ook geweldig dat ouders het materiaal dat ze hiervoor nodig hebben bij speel-o-theek Tuf-Tuf kunnen lenen. Denk aan Quadro junior bijvoorbeeld om te oefenen met (los)lopen, of grote wigkussens, gymmatten en schuimblokken om motorische vaardigheden zoals rollen, klauteren of balans te stimuleren. Dat zijn grote materialen die je thuis eenvoudigweg niet allemaal aan kunt schaffen. 

Kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo; het ene kind wat sneller dan het andere. Het is dan ook heel fijn dat je het geleende materiaal makkelijk kunt ruilen als je kind weer toe is aan iets nieuws. Ik vind het handig om via de website van Tuf-Tuf met ouders mee te denken over speelgoed wat past bij de motorische ontwikkeling van hun kind op dat moment.

Tuf-Tuf biedt een breed assortiment aan speelgoed aan. Ouders vinden dan ook altijd iets passends voor hun kind. Daarnaast kan het materiaal voor meerdere doeleinden ingezet worden. Aan mij en mijn collega de leuke taak om de juiste oefeningen te bedenken die het plezier in bewegen vergroten en de ontwikkeling van het kind optimaal stimuleren.