Bahar met Lina

“Bij Tuf-Tuf vind ik speelgoed dat passend is”

Bahar met Lina

“Ik wist niet of Lina al toe was aan fietsen, maar toen ik de Wishbone bike leende, fietste zij daar binnen de kortste keren op rond. De loopfiets met drie wielen gaf haar de stabiliteit die ze nodig had. Een geweldige ontdekking.” Bahar Tulek is de moeder van Lina (3 jaar), een vrolijke meid met het syndroom van Down. “Het is altijd zoeken om speelgoed te vinden dat passend is én haar interesse heeft. Als je iets koopt en het werkt niet, is dat erg jammer. Bij Tuf-Tuf kunnen we veel speelgoed uitproberen.”
Op aanraden van de logopedist en de fysiotherapeut werd Bahar lid van Tuf-Tuf. “Ik was blij verrast toen ik voor het eerst bij de speelotheek kwam. Er is zo’n enorm aanbod van speelgoed. Door de indeling in categorieën weet je goed welk speelgoed je waarvoor kunt gebruiken.”

Bahar heeft al veel materiaal geleend om de ontwikkeling van Lina te stimuleren. Haar ontwikkeling verloopt veel langzamer dan bij andere kinderen. “Met de klimblokken van Tuf-Tuf bouwden we een parcours. Dan moest ze een puzzel ophalen en weer terugbrengen. Zo trainden we haar spieren om lopen mogelijk te maken. Met 2,5 jaar ging ze dat ook doen.” Bahar leende ook puzzels met grote knoppen om de pincetgreep te oefenen en allerlei materiaal om te oefenen met taal. Lina kan geweldig goed gebaren, maar spreken is lastig. “We lenen puzzels met duidelijke plaatjes om de taal te oefenen. Spelenderwijs leert zij zo steeds meer woorden herkennen.”